The Urban Livingroom

The Urban Livingroom

Public Library and Exposition | Incheon, Songdo | juni 2018

De openbare ruimte midden in deze grote stad is getransformeerd tot een intieme huiselijke plek. Dit ontwerp demonstreert precies voor wie het gebouw en zijn functies bedoeld is: “een ruimte die behoort tot zijn bewoners.”

Mensen in deze moderne tijd zijn opzoek naar identiteit en een minder strenge omgeving. De gemeenschap is in de mogelijkheid om een plek te creëren voor interventies, spontaniteit en creativiteit met tijdelijke installaties als paviljoens en een folly. The Urban Livingroom is een plek waar de verbeelding spreekt tot wat jij wilt dat de plek voorstelt.

Het gebouw is verdeeld in drie hoofdfuncties: lezen, exposeren en hospitality. Alles in draait om verbinding. Hospitality is de verbindende functie met de bibliotheek en de expositieruimte. Met het idee van direct en indirect verbinden ontstond het gebruik van een ketting dat de vorm van de bouwkavel en in Central Park volgt. De entree aan de straatzijde waar de ringen bij elkaar komen trekt de aandacht van voorbijgangers om meer van het gebouw te ontdekken. De entree aan Central Park is meer geopend en toegankelijk van meerdere richtingen. De expositie ring is geplaatst aan de kant van het park en legt de verbinding met buiten door het gebruik van indoor en outdoor expositieruimte. De bibliotheek ring is gesitueerd aan de rand van het park en heeft hierdoor zowel binnen als buiten meer privacy en rustige plekken waar gelezen kan worden.

error: Helaas deze optie is uitgeschakeld.