Illusies

Illusies

Voor de watertoren in Lutten, gemeente Overijssel is gevraagd om een interieurontwerp te maken en de watertoren om te toveren tot een Bed&Breakfast met vijf vertrekken. De toren is hoog, donker en heeft een niet al te groot vloeroppervlak. Daarom is er gekozen om binnen deze toren diverse illusies te wekken wat zich uit in vertrekken die verbonden zijn aan een illusie thema’s als licht en spiegel.

Vuur is het thema voor de gezamenlijke woonkamer en verwelkomt de gasten in de watertoren met een onverwacht warm chic karakter. Tinten als nachtblauw, mintgroen en vuuropaal oranje zetten de ondertoon. Het gebruik van pasteltinten is toegepast in de zachte materialen van de accessoires en verzachten het stoere robuuste karakter van de watertoren.

MirrorMix is een verblijfkamer van de B&B met een luchtig retro uiterlijk gekenmerkt door de illusie weerspiegeling. Het hoofdboord van het bed siert zich met een patroon van hout en spiegels welke overlopen in het plafond en enkele vlakken dienen als verlichting.

Loft is een verblijfkamer die zijn naam waardig is. De kamer bestaat uit hoogglans en matte tinten geïnspireerd op de kleurrijke veren van een pauw. Er is maar een klein raam aanwezig in deze kamer en daardoor is de belangrijkste illusie in deze ruimte het wekken van daglicht.

Abstract is een verblijfkamer dat abstractie uitvoert in zijn puurste vorm. In deze ruimte wordt gebruik gemaakt van illusies wekken op het gebied van reliëf, vorm en compositie in diverse materialen.

Hierboven een PDF presentatie