Wellness at home

Wellness at home

De hele wereld zoekt zich suf naar een plek waar men zich kan ontspannen. U gaat een dagje of avondje naar de Sauna, laat zich masseren en ‘ach’ een Yoga lesje kan er ook nog wel bij. Er is alleen één probleem u zal altijd de deur uit moeten wanneer u zich wilt ontspannen. Dit vergt planning en vaak een heel wereldreis voordat het dan einelijk zo ver is. Maar stel nou, dat u niet de deur uit wilt om te kunnen ontspannen. Een veel voorkomende gezegde is: “dan moet u ‘het’ dichter bij huis zoeken”. Deze kreet hebben wij onszelf hardop herhaald en zijn dit letterlijk gaan nemen; hoe dicht, is dicht bij huis?

Deze vraag hield mij telkens bezig met het maken van dit ontwerp voor deze eengezinswoning. Twee van de drie kinderen zijn uit huis, de ouders zouden graag een volledige verdieping voor hunzelf willen met als doel: alles moet in huis zijn om te kunnen ontspannen. Het eindresultaat is een volledige verdieping dat alle comfort en rust biedt voor de opdrachtgevers. Met gebruik van niet alledaagse materialen als kurk en bamboe wordt in dit ontwerp het ontspannen gevoel niet alleen dichter bij huis gehaald maar zelf in huis!

De badkamer is ieders persoonlijke terugtrekplek na een lange werkdag. Het gebruik van veel natuurlijke elementen, materialen en lichte tinten in de badkamer straalt rust en en ontspanning uit. De kurkvloer van Santana is daar een goed voorbeeld van, deze is zacht en behaaglijk aan de voeten en geluiddempend wat voor een oase van rust zorgt. De bamboestengels halen het groen van buiten naar binnen en dienen als roomdivider tussen de badkamer en de inloopkast. Hierdoor kan er niet direct in de badkamer gekeken worden maar is er wel een openheid op de gehele eerste verdieping gecreëerd. Na een intensieve werkdag kunt u zich hier ontspannen en genieten van de warmte in uw eigen Finse sauna. Al met al zal het een plezier zijn om hier dagelijks uw tanden te poetsen en terug te trekken uit de dagelijkse sleur.